Kamperen in Trentino-Alto Adige

trentino-alto-adigeWil je kamperen op campings in Trentino-Alto Adige [Trentino-Zuid-Tirol] aan een meer of in de bergen, dan kan dat zowel met je eigen tent als met de caravan. Uiteraard zijn er ook tal van campings waar je een mobilhome, stacaravan of bungalow kunt huren. Ook zijn er heel wat campings met compleet ingerichte bungalowtenten; en op sommige campings kun je ook aan glamping doen zodat je luxe kunt overnachten in een compleet ingerichte lodgetent. Er is een uitgebreide keuze aan campings, van klein tot groot, van eenvoudig tot luxe, met en zonder zwembad, met of zonder animatieteam, en tal van andere faciliteiten voor groot en klein.

Informatie over Trentino-Alto Adige

Het Italiaanse Trento en het Duitstalige Süd Tirol vormen sinds 1948 samen de regione Trentino-Alto Adige [Trentino-Zuid-Tirol]. De twee gebieden zijn in cultureel opzicht totaal verschillend. Waar Trentino Italiaans is, is Alto Adige een mix van Oostenrijks, Duits met enige Italiaanse invloed. De bouwstijl in de dorpen in deze regione doet haast Oostenrijks aan. Door de overweldigende natuur, de Alpen en de Dolomieten, worden de provincies toch verenigd. Vanaf de smalle, soms steile wegen heb je een prachtig uitzicht over de dalen en de bergen. Maar ook het meest noordelijke puntje van het Lago di Garda [Gardameer], met het stadje Riva, behoort ook nog tot Trentino-Alto Adige [Trentino-Zuid-Tirol]. Laat je inspireren door de uitgebreide Nederlandstalige toeristische informatie over Trentino-Alto Adige [Trentino-Zuid-Tirol].

Kampeeraanbod in Trentino-Alto Adige

Kampeeraanbod in Trentino-Alto Adige

Overig kampeeraanbod

 • Ecamp campings en kampeeraanbod
 • Allcamps campings en kampeeraanbod
 • Vrij uit campings en kampeeraanbod
 • De Jongintra campings en kampeeraanbod
 • Pharosreizen campings en kampeeraanbod
 • Keycamp campings en kampeeraanbod
 • Go4camp campings en kampeeraanbod
 • Camp2Relax campings en kampeeraanbod
 • Eurocamp campings en kampeeraanbod
 • Selectcamp campings en kampeeraanbod
 • Petit Paradis campings en kampeeraanbod

 

Producten over en uit Trentino-Alto Adige

Wil je de kampeervakantie in Trentino-Alto Adige [Trentino-Zuid-Tirol] goed beginnen, lees je dan in met deze praktische reisgidsen en stippel je reis uit op een gedetailleerde wegenkaart. Zo kun je je reis tot in detail voorbereiden. En wil je de vakantie voorpret en napret compleet maken, zijn er ook nog leesboeken, kookboeken, kampeergidsen, wandelkaarten, wijn en andere producten uit het prachtige Trentino-Alto Adige [Trentino-Zuid-Tirol].

Foto’s van Trentino-Alto Adige

Hoe veelzijdig deze regio is, blijkt eens te meer uit de vele mooie foto’s van Trentino-Alto Adige [Trentino-Zuid-Tirol].

Trentino Italie kaart