Kamperen aan de kust

Klinkt zon, zee en strand voor jou als de ideale vakantie, maar wil je daarbij eigenlijk ook gezellig kamperen in een tentje of camper? Ga dan vooral een keer op zoek naar een camping aan de Italiaanse kust. Met 7600 kilometer aan kustlijn, waaronder de Amalfikust, Adriatische kust en Venetiaanse kust, is er in Italië in ieder geval keuze genoeg.como

Kijk bijvoorbeeld eens naar een van de mooiste kuststroken ter wereld: de Amalfikust. Dit pareltje staat niet voor niks op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Of laat je verrassen door de schoonheid van de Adriatische kust met haar lange zandstranden en altijd aangename watertemperatuur. Maar vergeet ook de Bloemenrivièra niet. Deze kuststrook, die haar naam dankt aan de vele verschillende soorten flora en fauna, staat daarnaast nog bekend om haar prachtige dorpjes in Cinque Terre.

Wil je naast een mooie camping bijvoorbeeld ook een cultureel uitje en leuke uitgaansgelegenheden? Plaatsen als Lido di Jesolo bieden je lange zandstranden op korte afstand van Venetië. Cavallino heeft daarnaast veel verschillende campings en is vooral in trek onder Nederlanders, Denen en Zweden. Zoek je iets minder toeristisch, dan is de kust rond de van oorsprong Romeinse stad Comacchio een uitkomst. De stad ligt vlakbij de Adriatische kust en heeft vijf badplaatsen in de omgeving: Lidi di Comacchio (Lido degli Estensi, Lido degli Scacchi, Lido di Pomposa, Lido di Spina en Porto Garibaldi)

Zuidelijker liggen de bekende badplaatsen Rimini en Cattolica, welke voornamelijk in trek zijn bij jongeren en studenten. In de zomermaanden komen ze massaal naar de kust voor het levendige uitgaansleven.

Italie strandvakantie – plaatsen langs de kust