Het zuiden van Le Marche – Evert de Rooij

Het zuiden van Le Marche – Evert de Rooij

Evert de Rooij beschreef al eerder de provincies Pesaro Urbino en Ancona in het boek ‘Het Noorden van Le Marche’. Nu is het zuiden aan de beurs met de provincies Macerata, Fermo en Ascoli Piceno. De ondertitel ‘Een goed bewaard geheim’ belooft heel wat…

Het zuiden van De Marken grenst aan zowel aan de Adriatische kust en de bergketens Monte Sibellini in het westen. Wie Umbrië en Toscane heeft gezien, geniet nu in Le Marche van de rust en het lagere prijspeil. Het boek ‘Het Zuiden van Le Marche’ is opgedeeld in 7 ‘rondjes’ die gereden kunnen worden. Het boek is dan ook een reisgids en naslagwerk in 1.

Net als in de noordelijke provincies hebben de steden in de zuidelijke Marche een geschiedenis die teruggaat tot ver voor het begin van onze jaartelling. De Piceni en de Romeinen worden beschouwd als de eerste bewoners.
Omdat al het moois van Le Marche niet in één boek past, zijn er dus twee boeken van verschenen. Allebei van de hand van Evert de Rooij (1952). Hij studeerde Sociale Geografie in Amsterdam, maar besloot om als wielerjournalist door de wereld te reizen. Zijn hart verloor hij in Italië, waarover hij als freelancer het liefste schrijft.

Bekijk en bestel

Reacties zijn gesloten.