Luxe kamperen

Luxe kamperen

Word jij niet meteen enthousiast bij het woord ‘tent’, maar houd je wel van kamperen met een beetje meer luxe? Ook dat is mogelijk. De nieuwe trend op dit gebied is ‘glamping’, kamperen met luxe, vaak in een bijzondere locatie. Het fenomeen heeft ondertussen ook Italië bereikt en campings bieden het steeds vaker aan.

Wat is glamping?

Glamping is een samentrekking van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, en is ontstaan in Zuid-Afrika. Het fenomeen is overgewaaid naar Italië, waar je tegenwoordig keuze hebt uit de meest luxueuze campings.

Het verblijf in een luxe tent met bijvoorbeeld douche, wastafel, bedden en een koelkast zijn bij glamping vaak de standaard. Daarnaast zijn er goede faciliteiten en vaak zelfs sauna’s, zwembaden, schoonheidscentra, etc. Natuurlijk niet zo authentiek als een benauwd en vertrouwd tentje, maar wel met meer comfort. En perfect voor degenen die een keer wat dichter bij de natuur hun vakantie willen vieren.

Glamping is daarnaast ook een goede manier om de kosten te drukken. Ten opzichte van het huren van een appartement of het verblijven in een hotel, is glamping relatief goedkoop.